Terugblik Sleuteldag 2017
Het is nog maar twee jaar geleden, dat we ons binnen het bestuur van KMZ afvroegen, of het nog wel zin
had om vanwege de alsmaar zeer geringere belangstelling, de Sleuteldag nog te organiseren!
Vorig jaar (2016) stelde Wim Polman voor, om het eens bij hem in de werkplaats en aangrenzende showroom(die vol staat met exclusieve oldtimers) te proberen?


We hadden inmiddels al begrepen dat de nadruk meer moest liggen op het sociale gebeuren en in mindere mate op het sleutelen.
De nieuwe locatie bleek een schot in de roos, met vorig jaar ongeveer 25 bezoekers en dit jaar kwamen er zelfs al ruim 40 KMZ-ers!
Er werd boven verwachting ook weer gesleuteld met of zonder advies en de hefbrug was van 10.00 tot 16.00 uur geregeld bezet!
Intussen kon men in de showroom (tussen de soms sterke verhalen door) genieten van o.a. worstebroodjes, koffie, thee, iets fris of een pilsje.

Als extra aanvulling vertoonde KMZ lid Bart Ranke, zijn zeer exclusieve en unieke verzameling van miniatuur opengewerkte modellen,
die te maken hebben met autotechniek. Deze verzameling heeft hij in de afgelopen 40 jaar verzameld!
Bijvoorbeeld dwarsdoorsneden van motoren, versnellingsbakken, remsystemen enz.
Ook een op schaal nagemaakt model van een autochassis, met echt werkende cardan, versnellingsbak die ook echt werkt, stuurinrichting en eveneens daadwerkelijk functionerende verlichting enz.!
Bart liet ons weten dat dit nog maar een klein deel was van zijn unieke verzameling, wat je bijna een museum zou kunnen noemen!
Hij had dan ook over belangstelling niet te klagen, want zoiets geweldigs zie je nergens!
Bart, bij deze nogmaals bedankt dat je dit hebt gedaan voor onze vereniging KMZ!

Uiteraard willen we Wim en Rina Polman ook heel hartelijk danken voor de gastvrijheid en geweldige verzorging van deze onvergetelijke sleuteldag!

In de rubriek "Foto's" van deze site, kunt u ook een kleine fotoreportage zien van deze dag.

Het bestuur van Klassiek Mechaniek Zeeland

 

Klassiek Mechaniek Zeeland

Leo van der Ven

Kerkstraat 78

5411 BC  Zeeland

info@k-m-z.nl 

 

fotorechts